skip to Main Content

Ann Edholm möter Hilma af Klint på Strandverket, Marstrand

Strandverkets konsthall, Marstrand visar Ann Edholm och Hilma af Klint, 19 mars – 29 maj.

Ann Edholm (f. 1953)  kan i sitt konsekvent abstrakta måleri ses som en kvinnlig efterföljare till konkretisten Olle Baertling (1911-1981) men med en expressiv och “sårig” hand i vissa av hennes äldre målningar. Med sitt unika konstnärskap har Ann Edholm en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Edholm har varit professor i måleri på Konstakademin i Stockholm 1992-1998, på Valand i Göteborg 1999-2002 och är sedan 2006 professor vid Umeå universitet.

Hon arbetar både i mindre och större format samt ofta i serier. 2013  rönte hon stor internationell uppmärksamhet då hennes  gobeläng/ridå Dialogos invigdes i ECOSOC-salen i FN-högkvarteret i New York . Utställningen är ett intressant möte mellan en av de mest uppmärksammade samtidskonstnärerna och Hilma af Klint.

Back To Top