skip to Main Content
Ann Edholm Möter Hilma Af Klint På Strandverket, Marstrand

Ann Edholm möter Hilma af Klint på Strandverket, Marstrand

Strandverkets konsthall, Marstrand visar Ann Edholm och Hilma af Klint, 19 mars – 29 maj.

Ann Edholm (f. 1953)  kan i sitt konsekvent abstrakta måleri ses som en kvinnlig efterföljare till konkretisten Olle Baertling (1911-1981) men med en expressiv och “sårig” hand i vissa av hennes äldre målningar. Med sitt unika konstnärskap har Ann Edholm en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Edholm har varit professor i måleri på Konstakademin i Stockholm 1992-1998, på Valand i Göteborg 1999-2002 och är sedan 2006 professor vid Umeå universitet.

Hon arbetar både i mindre och större format samt ofta i serier. 2013  rönte hon stor internationell uppmärksamhet då hennes  gobeläng/ridå Dialogos invigdes i ECOSOC-salen i FN-högkvarteret i New York . Utställningen är ett intressant möte mellan en av de mest uppmärksammade samtidskonstnärerna och Hilma af Klint.

Back To Top